Poveste de april (3)

Straduta linistita, inundata de razele soarelui ce rasareau din ce in ce mai puternic printre grengile inca goale, ii lasa impresia de suburbie primordiala americana. Mirosul celor cativa copacei infloriti, din curtile pe langa care trecea, spunea hotarat “I am here to stay”, referitor la primavara timpurie care s-a lasat peste oras.

Vazu de la distanta zidurile ingalbenite ale fostului conac cu doua etaje. tigla cazuta de pe acoperisul cu turnulete ii dadea un aer singuratic; la fel si  geamurile prafuite din spatele carora se vedeau vag urme de perdele si draperii peticite. Curtea mare si goala in care abia incepuse sa iasa cativa muguri de iarba facea sa para si mai impresionanta cladirea. Cateva bucati din busturile unor statui, pe care si le imagina in toata splendoarea tineretii lor, stateau rezemate de gard intr-un colt indepartat. Tencuiala era cazuta in mare parte, dar inca se mai puteau distinge modele de arabescuri mestesugite daca reuseai sa ignori lumina orbitoare a soarelui. Se hotari sa o ia din loc deoarece imaginatia incepu sa i-o ia razna gandindu-se la fostii locatari ai conacului.

Inca un popas si apoi in parc… Isi lasa in urma imaginile si gandurile  si isi continua drumul care devenea din ce in ce mai anevoios. “N-ai mai fost de cel putin trei luni. Nu mai ai nici o scuza.”

I dream of rain
I lift my gaze to empty skies above

Advertisements

~ by Death Whisper on April 2, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: