Poveste de april (5)

“Am senzatia ca am au trecut cateva saptamani de cand am venit la tine…” Nu-i raspunse insa decat linistea. Un vanticel firav se juca cu firele fragede de iarba abia iesite din pamantul umed. Lasa papadia pe marmura stralucitoare, incalzita de razele soarelui ajuns la zenit. Se desprinse de banca incercand sa-si gaseasca bricheta. Isi lua geaca spunandu-si “poate voi mai reveni…”.

“Sa mai vii pe la mine. Sa nu ma mai lasi sa astept atat doar ca sa-ti vad fata”. “Oricum altceva nu ai ce face decat sa astepti… Ne vedem…”. “Ai grija de tine”. “Incerc.”

Dupa cativa pasi isi aprinse tigara incercand sa se reculeaga. Poarta, din metal, gri, ii arunca un salut mohorat in momentul in care o tranti. Caldura devenea din ce in ce mai sufocanta pe masura ce se indrepta catre parc. Orasul parea parasit. Cate o masina mai deranja din cand in cand linistea, atipica, splendidei zile de duminica. Ideea de a sta pe o banca in parc ii era, parca, batuta in cuie. Stia ca nimic inafara de galagia copiilor iesiti la joaca nu-l astepta acolo, dar senzatia pe care o avea de fiecare data cand mergea in parc, ascultand pasarile ciripind prin copacii batrani nu putea fi inlocuita de nimic, din punctul lui de vedere.

Intra sub umbra rara a copacilor inca neinfrunziti, simtind mirosul de pamant umed atat de familiar. Singura magnolie din parc era inflorita, impartind in stanga si in dreapta un miros dulce, vag, trecatorilor. Se aseza pe o banca, inspirand adanc. “Este exact la fel cum ti-l aduci aminte…”

And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be…

Advertisements

~ by Death Whisper on April 12, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: