Cararea… de 30 km…

… că e suficient de lată.

De curând am auzit o comparație între sociologie si medicină, impropriu, zic eu, făcută.

Sociologul nu este doctorul societății, ci, mai degrabă, House-ul societății, un diagostician  extraordinar, demn de toată lauda. Astfel problema neutralității axiologice nu mai apare în calcul, ca în cazul comparației cu medicul, care, practic ar trebui sa facă ceva pentru însănătoșirea bolnavului, modul de acționare (tratare) aducând cu sine subiectivitate.

Diviziunea muncii sociale, realitate imperios necesară procesului de dezvoltării omului, ca și individ sau societate, susține de asemenea această abordare.

Da. Pentru că se potrivește tot timpul.

Avem o problemă în ceea ce privește vizibilitatea noastră, ca și meserie/meseriași pe plan social, din mai multe puncte de vedere. Nu găsesc sensul înșiruirii de sensuri acum, pentru că este evident pentru toată lumea, acest lucru. ”O facultate nu poate fi mai bună decât studenții ei” și la fel, profesionalismul unei meserii nu poate fi mai ridicat decât cel al celor care o practică. În aceeași măsură, calitatea stilului de lucru este dictat de cei care predau și de felul în care predau meseria respectivă, de valorile, normele, moralitatea și etica impregnată în activitatea respectivă.

Totul se bazează și pornește de la informație. Cu cât deții mai multă, cu atât informația, care reiese din cercetarea pe care ți-ai propus-o, este mai validă și mai de calitate.

Tradus oarecum mot a mot ar veni ceva de genul: ”În momentul în care veți avea și o secție pentru nori, respectiv una pentru iepurași roz și pufoși, voi veni să predau la voi la facultate ([raportat la] universitatea globală)”.

Trenduri în comprehensiunea realității sunt și au fost multe de la începutul lumii până acum. Varietatea percepției este inimaginabilă, datorită încadrării de voie sau de nevoie într-un tipar datorat educației și aranjării, așa cum spuneam acum o vreme, informației pe scoarța cerebrală.

Meseria de sociolog necesită o decupare și o versatilitate nemaipomenită a vocabularului și a elementelor perceptibile în funcție de sens.

Da. Pentru că se potrivește tot timpul.

Posibil ca sociologii să aibă de fapt o problemă de abordare în ceea ce privește mesajul pe care vor să îl transmită, palierele capacității de comprehensiune variind masiv de la mediul academic malign (actual[mente]) și populația de masă (?) căreia, teoretic i-ar fi adresat mesajul.

Cu toate astea, casă-i transmiți unui câine că ești prietenos, nu începi să latri, ci îți schimbi tonalitatea, limbajul corpului, eventual dicția și atitudinea.

Da. Pentru că se potrivește tot timpul.

Fac comparația cu câinii când vine vorba de masele de oameni, pentru că la fel ca și câinii (străzii) trebuie eradicați.

Cine are și persistă/C-o gândire extremista?

Voi muri fericit, în momentul în care în fruntea țării va fi un dictator cu meseria de bază, sociolog.

Advertisements

~ by Death Whisper on June 8, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: