Stau singur sub pamant…

Feeding_Time_BW_by_barefootliam

“… departe… caci pamantul pe toti i-a expectorat… E ziua invierii si de-aia i-a scos. E ziua in care creste carnea pe fiecare os, iar eu sunt singur si se  umple de oameni pamantul, se umplu apele de pesti, se umple de pasari vantul…” Ada Milea, Alcool, “Sub pamant”

Credeam ca trecusera vremurile in care ma hraneam din propriile fantezii, scenarii si formule mai mult sau mai putin chimice. Am avut totusi senzatia ca ma hranesc cu certitudini, mai mult sau mai putin palpabile, pe care corpul meu le simtea in diverse grade, in diverse locuri. Nu. Rationalul, zguduit de pesimismul specific mie, descris prin capacitati critice datorita nevoii de intelegere a realitatii fantastice prezentate de interlocutori, incerca doar sa isi odihneasca puseele de emotional plapand iesit la suprafata prin subconstientul zgariat… crestat, impuns, intepat, lovit, insangerat de dorinta afectiunii autentice.

Descopar pe masura ce trec zilele ca ma inchid in mine (in ce? in chid). Descopar pe masura ce trec  zilele, in mine, fatete ale mastilor demult apuse. Incercand sa le inteleg imi dau seama ca nu le pot intelege decat eu, in discutii cu sinele, dezirabailitatea sociala a discutiilor pe astfel de teme fiind Biondo cu Shine si alte slagare nationale cat si internationale.

Imi spunea o prietena ieri ca una dintre, daca nu cea mai importanta vorba, ce-i drept, in alt context, este “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Nu pot iubi cretini. Nu. Nu vreau sa iubesc cretini. Accept, dar nu sunt de acord. Sunt de arpegiu in cel mai rau caz.

Asa ca singura solutie este sa inchid in mine, prin intermediul cenzurii, laturi, cred eu (ce-i drept, poate gresesc…) importante, in acest moment in ceea ce ma priveste. Si facand aceasta, iau decizia constient de a le hrani in continuare cu fantezii, imagini, concepte, scenarii, contexte imaginate… si libelule… cred. Da. Hai la masa. E ora pentru masa de pranz. Friptura de scenarii cu piure de fantezii si salata de imagini, asezonata cu libelule.

“Imagineaza-ti ca tu esti cel mai bun prieten al tau. Ce sfat ti-ai da?”

“… ma-nhata de-o ureche si zbor…” Ada Milea, Alcool, “Sub pamant”

Advertisements

~ by Death Whisper on January 20, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: