precum

for any English readers, it means something else in Romanian.

Bucati din mine se contopesc reformulandu-ma… muscand din linistea adormita. Potrivit, ascuns, se rasucesc in mine idei, incoltind prin ridicole imagini exprimate fantezist in scris, conversand cu singuratatea pe care doar ecranul din fata mi-o poate oferi. Mereu in contact cu cate cineva, in diversele momente ale propriei existente, rupt pe diverse falii temporale.

E intuneric. Fotoni artificiali se lovesc inconstienti de zidurile construite cu mestesug de-a lungul vremii, de putregaiul “antic”, al fiintei in agonie care se chinuie sa respire, sa supravietuiasca, intact, asediat de prezent de privari explicabile. E vreme. E timp. E tanara vremea. E dimineata. Sangerez, mai ceva ca isusul conceptual de pe crucea conceptuala. (Cum ar fi fost ca nu crucea sa fie simbolul crestinismului ci o pana sau un scaun?)

Ma sting treptat si renasc altul. Unul pe care nu-l cunosc si nici cu cine sa-l descopar nu mai am. Nu mai sunt eu. Un cliseu fumat, chiar avand doar aceste pagini ca si puncte de reper. Nici nu vreau sa stiu cine sunt. Tzha!

A venit toamna. O simt in aer, un miros dulceag amestecat cu durerea copacilor ce isi pierd hainele. Iarba priveste batjocoritor, verde, Ne indepartam de soare. Ne inchidem in noi. Imi inchid ochii si imi imaginez. E tot ce sunt capabil sa fac in acest moment. Visez, surprinzator cu ochii inchisi. Visez arome si valente aprinse, pasiuni turcoaz si atingeri fine. Catuse de titan, lanturi fictive si sfori vernil ne leaga de maestrii nostri papusari. Suntem atat de bine dresati incat daca se rupe vreuna din sfori o re-legam noi cu manutele noastre. Avem nevoie de norma, de prezent, de palpabil. Transformam imaginarul in palpabil mintindu-ne. Iar daca noi nu stim sa ne mintim sincer nu stiu cine ar putea sa o faca. Nu vrei sa te minti? spune-ti adevarul (concept inexistent in afara contextelor) si subconstientul te va convinge sa o faci, ca sa poti sa supravietuiesti, chiar si in intunericul din spatele zidurilor.

Pana si ingerii agonizeaza precum…

Advertisements

~ by Death Whisper on October 29, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: