Spre

Doar niște “bacterii” din punct de vedere macro, agățate de o rocă ce se mișcă cu viteze din ce în ce mai impresionante, pe măsură ce depărtezi punctul de referință de propria persoană, într-un univers pe care, “bacterii” fiind, nu vom reuși nicioadată să-l putem percepe, darămite să-l și înțelegem.

Am auzit o chestie interesantă într-un film văzut de curând. Redată, prin filtrul propriei percepții, ar fi ceva de genul că singura diferență între animalul om și celelalte animale este că omul adaugă/atașează sens absolut oricărui element cu care intră în contact. Deci făcând un pas înapoi, practic, având ca punct de pornire o perspectivă darwiniană, viața nu are sens, decât atât cât îi atașăm noi.

Din păcate, animalul om a reușit să atașeze sens unor elemente imaginate din nevoia de adaptare la dezvoltarea la adaptare… și așa mai departe, sensuri care au ajuns pe parcursul dezvoltării cât și adaptării să se piardă în polisemii, traduceri și adaptări…

… și asta acum, când “schizofrenia” socială e doar la început.

Mă bucur pentru cei pentru care lumea are doar câteva mii de ani.

Mă bucur pentru mine, că m-am născut acum și nu peste încă vreo 10.000 de ani, când animalul om, în excepționalul caz în care nu reușește cumva să o dea de gard și să se autodistrugă între timp, va mai fi evoluat cel puțin încă o treaptă… pentru că senzația pe care mi-o lasă aberațiile monumentale ale prezentului umanității, nu… viitorul nu sună bine.

Dar sunt atât de egoist găndindu-mă doar la specia mea. Poate că celelalte specii de vietăți vor evolua deopotrivă și ne-om primi-o peste nas gravo-gravissimo.  A se înlocui “poate” cu “sper” în fraza anterioară.

Când mă gândesc că suntem zvârliți prin univers de forțe pe care nu vom reuși niciodată să le stăpânim, indiferent cât de mult vom evolua sau involua… “It’s not you, it’s me” sounds ridiculous… precum și multe altele… mai ales acelea care incep cu “trebuie să…” sau “ar fi bine…”

“Târâș-grăpiș și tot ajungem în groapă” Chirica Marius Aristotel, 5.03.2014

Advertisements

~ by Death Whisper on March 6, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: