Hiperbola

Death of a flame

Este o figură de stil pe care cu toții ar fi trebuit să o învățăm la română și, bănuiesc, să o lăsăm să cadă în negura istoriei. Să nu încercăm să transformăm diverse și diverse aspecte din viața noastră în astfel de figuri de stil. Totul trebuie trăit cu moderație, aș spune acum, înțelepțit de noul maculator așezat în față, propus ca și punct de re-pornire.

Nu-l vreau. Vreau doar punctul de oprire. 10 mai. Un moment spre care tind precum cotangenta la dreaptă, doar cu diferența că eu voi atinge și voi și depăși punctul respectiv. Totul se va fi transformat într-un simplu epitet sau probabil își va fi pierdut chiar și această atribuție, rămânând un simplu adjectiv, la fel, pierdut în negura istoriei.

Tot ce mi-am dorit a fost ca lucrurile să meargă mai bine, dar aparent sunt mai importante orgoliile personale, auto-infatuarea și cel mai probabil afacerile ascunse din spate, parte cărora nu mi s-a permis să fiu. Nivelul redus al paranoiei îmi permite să exclud al treilea element ca fiind prea puțin important, deși semnificativ.

Cerusem părerea obiectivă a unui prieten, în legătură cu performanța, zic eu, execrabilă, cu scopul de a depista. observa și ulterior a analiza punctele slabe ale performanței în sine, motiv pentru care îi mulțumesc profund. Îmi pare nespus de rău că nu voi avea ce feedback la feedback să-i ofer deoarece mi-am dat seama, cu ajutorul îndemnului primit din partea unei alte prietene, pe parcurs, că nu are nici cel mai vag sens să trimit mai departe feedbackul său pentru că, vorba englezului, it would fall on deaf ears. Și în aceeași măsură nu trebuie să fim chițibușari… adică, premiul 1 este totuși premiul 1… până și ziarele locale spun chestia asta… Ceea ce ziarele locale bănuiesc că nu au aflat, este faptul că informația pe care au primit-o era incompletă.

Dacă vine vorba de manipulare, indiferent a ce, putem avea o discuție serioasă. Deși sunt tânăr, am experiență în domeniu. Dar deja… tot vorba englezului, water under the bridge… sau a românului, ce e val, ca valul trece

Noi spre a fi sănătoși…

De te-ndeamnă, de te cheamă/Tu rămâi la toate rece.

Advertisements

~ by Death Whisper on April 16, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: